Per als concessionaris, els mesos d’estiu són un bona època pel que fa a les vendes de cotxes. Aquest any, hi ha hagut un motiu afegit: la implantació de la zona de baixes emissionsajornada fins al setembre per la pandèmia del coronavirus— ha forçat moltes persones a canviar-se el cotxe per poder circular per Barcelona.

“Hi ha hagut gent que ha esperat fins a última hora per canviar el vehicle”, explica el comercial de Mitsubishi Sergi Díaz. En aquest concessionari, situat a tocar de La Maquinista, han tingut uns mesos de juliol i agost “molt bons” gràcies, en bona part, a les persones que “s’havien de canviar el cotxe per la necessitat” d’accedir a la ZBE.

El concessionari Automóviles 3darc, on comercialitzen vehicles seminous, també ha notat un increment de vendes els darrers mesos: “A partir del maig hem anat ‘in crescendo'”, afirma el gerent, Víctor Navajas, qui assegura que el mes de juliol ha estat “molt bo” i el d’agost, “bo”. Navajas ho atribueix a diversos factors, un dels quals és l’arribada de la zona de baixes emissions: “A començaments d’any hi havia molta gent que intentava solucionar el problema, però hi va haver l’aturada. Ara ens trobem gent que ho té pendent”.

Els dos concessionaris coincideixen a afirmar que els compradors busquen vehicles que no contaminin i que tinguin l’etiqueta mediambiental de color verd per circular dins de la zona de baixes emissions.

La pandèmia també ha fet pujar la venda de cotxes

Més enllà de canviar de vehicle per l’arribada de la ZBE, la crisi del coronavirus també ha fet incrementar les vendes dels concessionaris. Díaz ho justifica pel fet que bona part de la població no ha viatjat a altres països a l’estiu i ha apostat per recórrer l’estat espanyol amb cotxe.

Navajas encara assenyala un altre motiu pel qual la covid ha propiciat renovar el cotxe: “Hi ha persones que abans eren usuàries de transport públic i, per por i seguretat, ara s’han passat al transport privat”.