Ja fa temps que les notícies sobre les cancel·lacions de curses populars són un degoteig constant. Per aquest motiu, la celebració de la Cursa de la Mercè 2020 és una molt bona notícia per a l’atletisme en concret, però per al món de l’esport en general també. En total hi participaran unes 3.000 persones de forma presencial i 2.000 més de forma virtual, tot per cinc euros i per una causa solidària. “El model Barcelona” de fer curses sembla que ha fet una passa endavant.

Mesures de seguretat, distància i higiene

Aplegar 3.000 persones en un espai relativament petit no és viable avui dia. Però fer-ho en dos dies, amb quatre sortides diferents i amb separació entre els grups ja sembla més factible. De fet, ha estat com si es disputessin quatre curses de 375 persones. Per entrar a la zona d’escalfament, prou àmplia per als corredors que hi eren, calia fer tot allò a què ens hem acostumat en els últims mesos: mascareta posada, presa de temperatura de forma ordenada i amb distància i gel hidroalcohòlic. Com que la sortida és a un lloc diferent hi ha l’opció del guarda-roba, amb un embossament per evitar tocar les pertinences.

Cursa de la Mercè 2020

Sortida de la Cursa de la Mercè

La sortida, aquell moment emblemàtic dels corredors, amb música, aglomeració i els nervis previs, s’ha substituït per una mena de graella de cursa d’automobilisme o de motos. En torns de sis corredors, amb el metre i mig de distància per davant i pels costats, els atletes sortien cada cinc segons. Normalment, en dos minuts poden arribar a passar més de 2.000 persones. Pels 375 de cada “cursa” se n’han necessitat més de quatre. La mascareta se la podien treure tot just abans de començar la prova.

Arribada sense aglomeracions

La por dels corredors de no tenir distància de seguretat durant la cursa no ha passat més enllà d’això, de simple por. Cap problema a l’hora de córrer amb els altres rivals i tampoc a l‘arribada, sense aglomeracions. Ni els primers ni els que arribaven més tard. El temps total es comptabilitza només amb el temps real de pas de cada corredor. Aquest dissabte han fet una entrega de premis per als més ràpids, però de ben segur que aquest diumenge canviarà i veurem un guanyador diferent.

Guanyadors de la Cursa de la Mèrcè 2020

Després de la disputa de les vuit sortides diferents s’ha fet una classificació general amb els millors temps, a mode de contrarellotge. Tots els guanyadors i guanyadores han estat els que han participat en l’edició d’aquest diumenge.

Categoria masculina

  1. Artur Bossy              30 min 20 seg
  2. Soufiane Abrouk      30 min 28 seg
  3. Marcel Walkington  30 min 43 seg

Categoria femenina

  1. Gema Barrachina    34 min 19 seg
  2. Sara Loehr               36 min 06 seg
  3. Miriam Ortiz             36 min 14 seg