Les bicicletes i patinets elèctrics que circulen pel passeig de Sant Joan envaeixen la zona de vianants al pas per la plaça de Tetuan. Alguns travessen la rotonda, on els nens juguen, i es creen situacions de perill. També a la zona de sorra. Tots coincideixen que caldria millorar la seguretat en aquest punt.

Manca de senyalització per a les bicicletes

El carril bici del passeig de Sant Joan acumula una gran afluència de ciclistes en hores punta i caps de setmana. Els usuaris es queixen que no està prou ben indicat el sentit de la circulació ni el lloc de pas, i això genera dubtes per on passar, de manera que alguns opten per fer-ho pel dret.

bici creuant pl. tetuan

Els veïns demanen que hi posin informadors

Els veïns demanen que s’apliquin mesures preventives, com ara millorar la senyalització i col·locar-hi agents que en hora punta puguin advertir de l’obligatorietat d’aminorar la velocitat, ja que la prioritat en aquest punt és dels vianants. El districte no descarta algunes d’aquestes actuacions de manera puntual.

Els ciclistes travessen la plaça pel mig

No hi ha projecte per fer circular les bicicletes per l’exterior

Des de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, han proposat al districte que estudiï la possibilitat de fer un carril exterior, al voltant de la plaça de Tetuan.

Des del districte veuen complicat aplicar una solució com aquesta a mitjà termini. Consideren que caldria fer un projecte de futur perquè les bicicletes poguessin rodejar la plaça per fora, però alerten que serà difícil modificar la circulació en un punt amb tanta intensitat de trànsit.

Tot i això, asseguren que tenen identificat el problema i que cal millorar els itineraris ciclistes a la plaça, però encara no han concretat cap actuació ni existeix previsió d’execució en aquest mandat. El 2013 es va millorar el pas del carril bici de la Gran Via en aquest punt.

Les bicicletes envaeixen els accessos per a vianants