Alguns veïns de Can Rectoret, que viuen al bell mig del Parc Natural de Collserola, no podran aparcar a tocar de casa. L’Ajuntament de Barcelona ha prohibit parar i estacionar a bona part del carrer de la Robínia, per garantir que els Bombers puguin accedir al bosc en cas d’incendi. La decisió ha agafat per sorpresa els veïns, que sostenen que fins ara el camió dels Bombers sempre havia pogut passar per allà sense problemes.

Es queixen que aquesta mesura els perjudica molt la mobilitat, en un barri de muntanya d’orografia pronunciada. Aquí la mobilitat és en vehicle propi perquè tenim carrers amb desnivells de fins al 30 % i la freqüència del Bus de Barri és ridícula”, diu Jesús Escardó, de l’AV Sanatori. Per a molts és un problema no poder aparcar a prop de casa perquè han d’afrontar carrers molt inclinats. Això s’agreuja quan van carregats, sobretot les persones grans o amb algun problema de mobilitat.

Els veïns volen arribar a un acord

El veïnat assegura que el camió gran dels Bombers, de tres metres i mig, pot passar pel carrer, de sis metres, i demana a l’Ajuntament poder aparcar només a les rectes i en un costat de la via o, almenys, que la prohibició només sigui durant els mesos d’estiu. Han fet arribar la proposta al consistori, que està pendent que els Bombers hi facin una visita per comprovar que els vehicles d’emergència hi poden accedir.

La prohibició d’aparcar al carrer de la Robínia ha traslladat la problemàtica uns metres més enllà. “El que han fet prohibint aparcar és traslladar el problema a una altra zona tan o menys ampla que l’altra”, explica indignat Àlex Gràcia, veí del carrer de la Robínia.

Mesura després dels darrers incendis a Collserola

La decisió de prohibir aparcar en aquest carrer arriba després d’unes setmanes negres a Collserola. En menys de dos mesos s’hi han declarat sis incendis forestals, que han cremat 17 hectàrees. El veïnat assegura que no vol perjudicar, de cap manera, la tasca dels Bombers, en un estiu que es preveu complicat. Però argumenten que fa dècades que poden aparcar al carrer sense problemes, en una zona on cada any hi ha 47 incendis forestals de mitjana.