Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha defensat que el 14 de febrer no és un bon dia per celebrar les eleccions catalanes, com ja va dir també el govern català després que el TSJC l’hagi obligat a mantenir els comicis, fins a nou avís, el 14-F. Argimon defensa que hi ha 25.000 persones contagiades de coronavirus que no haurien de sortir de casa seva “per la salut de la ciutadania”. A més, ha apuntat que cal tenir en compte que la mitjana de contactes és de quatre persones i que, per tant, són 100.000 persones les que podrien estar contagiant-ne altres.

“El 14 de febrer no és el millor dia des del punt de vista sanitari”, ha reiterat el secretari de Salut Pública en una entrevista aquest diumenge a ‘La Vanguardia’, en què també s’ha dirigit als partits i al Congrés dels Diputats perquè plantegin mecanismes “actualment no previstos” per garantir el dret a vot sense haver de sortir de casa.

Argimon descarta vacunar els membres de les meses electorals

En ser preguntat sobre si cal vacunar els membres de les meses electorals, Argimon ha dit que és “molt complicat” perquè encara no tenen la llista de totes les persones que les formen i que, a més, s’invertirien les prioritats de vacunació, “molt debatudes i en les quals, per suposat, no es preveien els presidents i vocals electorals”. El secretari de Salut Pública també ha defensat que no hi ha temps material per administrar les dues dosis de la vacuna.