Reunió dels membres del govern català

(ACN) El govern català ultima un paquet d’ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO i els sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia. Aquest diumenge el vicepresident, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, i el de Treball, Chakir el Homrani, s’han reunit per enllestir com seran els pagaments, segons ha avançat l’Agència Catalana de Notícies. L’executiu es reunirà dilluns amb agents socials i patronals i, posteriorment, donarà més detalls dels ajuts en una roda de premsa.

En concret, l’executiu treballa per fer un pagament d’ajuts directes als autònoms, un dels col·lectius més afectats per la crisi de la covid-19 i que més ha vist reduïts els seus ingressos. Anirà en la línia dels pagaments dels mesos de novembre i desembre, que aleshores van ser de 2.000 euros per autònom. Les micro, petites i mitjanes empreses que puguin acreditar que els ha caigut substancialment la facturació també podran optar als ajuts si es comprometen a mantenir l’ocupació.

Ajuts als treballadors en ERTO

D’altra banda, el govern preveu fer pagaments als treballadors afectats per un ERTO. En aquest cas, hi haurà dos tipus d’ajuts: un d’extraordinari per als afectats de qualsevol sector amb ingressos baixos i que no s’han pogut reincorporar al seu lloc de feina, i un altre per a formació per als que estan en ERTO en algun dels sectors més afectats per la pandèmia.

Així mateix, el govern es compromet a seguir donant suport als sectors directament afectats per les restriccions. Actualment, estan obligats a tancar els establiments de més de 400 metres quadrats o els centres comercials i gimnasos, entre d’altres.