Davant l’empitjorament de la situació per la pandèmia de coronavirus, tots els col·legis de professionals de sanitaris de Catalunya s’han unit per demanar un confinament “més estricte i intens”. Ho ha anunciat, a través de les xarxes socials, Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona.

En una entrevista a betevé, Padrós ha afegit que des del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya es constata que “la situació sanitària frega el col·lapse i que empitjorarà els propers dies”. A banda, ha explicat que també s’hi ha d’afegir “l’esgotament físic i mental dels professionals sanitaris”. Afirma que aquesta situació és preocupant i recorda que els sanitaris són “l’escut protector d’aquest país”.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona insisteix que cal restringir la mobilitat i la interacció social i que això ha d’anar acompanyat d’ajudes pels sectors afectats: “Ens neguem a acceptar que als pressupostos de l’Estat, aprovats fa dos mesos, no hi ha partides ajornables per fer front a una emergència sanitària. No som Alemanya, però tampoc no som un país pobre”.

La pressió hospitalària, al límit

Precisament, des del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya també demanen l’aplicació de mesures més contundents “de manera immediata”. La degana del Consell, Estrella Martínez, ha assegurat que, en cas que no s’endureixin les mesures, la pressió hospitalària podria superar, en unes setmanes, la de la primera onada.

Estem a tots els hospitals pràcticament al 100 % de la capacitat de les UCI i les unitats d’hospitalització ”
Estrella Martínez

Martínez afegeix que, si segueix augmentant la pressió hospitalària, tampoc no es podrà atendre els pacients greus d’altres patologies o aquells qui tinguin programades intervencions.