El mes de març del 2020, quan va començar el confinament pel coronavirus, les obres de la Sagrada Família van quedar totalment aturades. Aquest dilluns, però, la maquinària es tornarà a posar en marxa. Ho han anunciat els responsables del temple a través de Twitter.

En aquesta piulada expliquen que es marquen com a objectiu enllestir la torre de la Mare de Déu abans que acabi l’any. Es tracta de la segona torre més alta del temple, tindrà 138 metres i simbolitzarà la Mare de Déu com a mare de Jesús.

Dilluns començaran els treballs per ultimar el dinovè nivell de la torre i al febrer començaran a col·locar els panells que formaran part del terminal de 25 metres. Per cororar-lo, instal·laran una estrella lluminosa de 12 puntes.

Estrella corona torre mare de deu Sagrada Família

Un calendari impossible de complir

Tot i això, la Junta Constructora del temple ja va anunciar que la basílica de de la Sagrada Família no podrà estar enllestida l’any 2026, tal com estava previst abans de la pandèmia pel coronavirus. Les obres han quedat aturades gairebé 11 mesos i, a més, el pressupost per dur-les a terme ha quedat reduït dràsticament.

Els únics ingressos que rep la Sagrada Família són els donatius per visitar-la, però ara es manté tancada. Per fer front a aquesta davallada, el temple ha impulsat una campanya perquè els ciutadans facin donatius.