La unificació de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud en una única regió sanitària s’ha notat en el volum de cotxes que aquest dilluns han entrat i sortit de la ciutat. Fins a les 13.30 h, havien sortit 131.278 vehicles. Si comparem aquesta xifra amb la de diumenge, que també era un dia festiu, l’augment supera el 76 %, ja que en aquest cas van fer-ho 74.554 cotxes.

També hi ha hagut més vehicles d’entrada a Barcelona: fins al migdia, ho han fet 99.049, segons dades del Servei Català de Trànsit, quan en canvi diumenge la xifra va ser de 68.888 cotxes. Això vol dir que molts barcelonins han aprofitat el primer dia en què està permès desplaçar-se per Barcelona i l’àrea metropolitana per visitar familiars i amics que feia mesos que no veien en persona.

Tot i això, el volum de cotxes encara és molt inferior al de l’inici de la pandèmia. Si el comparem amb un dilluns normal, hi ha hagut un 60 % menys de trànsit d’entrada i un 36 % menys de sortida. Tot i que està permesa la mobilitat amb el vehicle privat, les administracions recorden que encara ens trobem en la fase 1 i que, per tant, es mantenen, de moment, les franges horàries com fins ara.

Com ens podem desplaçar en cotxe?

El Servei Català de Trànsit recorda que les normes per desplaçar-se en cotxe canvien en funció de si els ocupants del vehicle viuen o no al mateix domicili. En cas de fer-ho, es poden ocupar totes les places de què disposi el vehicle i afecta automòbils de fins a nou places. La normativa també apunta que els viatgers no hauran de fer servir mascareta en els desplaçaments.

En canvi, si els passatgers no conviuen, la normativa limita a dues persones per fila de seients i sempre portant mascareta per evitar contagis.