L‘AMPA del’Escola Pere Vila impulsa la primera proposta de bicibús a Ciutat Vella, que aniria des de la plaça d’Antoni Maura fins al passeig de Lluís Companys.

El recorregut que vol implantar l’AMPA de l’Escola Pere Vila encara ha de rebre el vistiplau de la Guàrdia Urbana, en espera d’una reunió que han d’organitzar els tècnics municipals. Començaria a la plaça d’Antoni Maura, a tocar de la via Laietana, i s’endinsaria en el barri de Sant Pere i Santa Caterina per l’avinguda de Francesc Cambó, els carrers de Gombau, Pou de la Figuera, Metges i Sant Pere Més Baix. Continuaria per la plaça de Sant Pere, els carrers de Méndez Núñez i Trafalgar i tindria el punt final al passeig de Lluís Companys.

Proposta de bicibús a Ciutat Vella

No descarten ampliar la ruta a l’altra banda de la via Laietana

Els organitzadors no descarten ampliar la ruta. Chris Severin, membre de l’AMPA de l’Institut Pere Vila i un dels impulsors de la iniciativa, afirma que “la ruta podria ser molt més llarga i sortir de la Rambla amb Portaferrissa” si s’hi afegeixen altres centres com el de l’Escola Parc de la Ciutadella, amb qui també estan parlant.

L’Eloisa, també membre de l’AMPA, explica que el que reivindica aquesta iniciativa és “un entorn escolar pacificat, sense fums, pel bé comú i per l’ecologia” i que molts nens estan motivats amb aquest projecte de bicibús a Ciutat Vella.

Aquestes rutes, que es van estrenar a Sarrià, han tingut gran èxit a diverses zones de l’Eixample i Sant Andreu i, fins i tot, han arribat fins als Estats Units: San Francisco ha importat la iniciativa i ha estrenat la primera ruta de bicibús, inspirada en la iniciativa barcelonina.