El bicibús de l’Eixample ha tornat aquest divendres amb set escoles i una ruta nova, que inclou un petit tram pel carrer d’Aragó. La iniciativa del bicibús, que ha anat acompanyada en tot moment per la Guàrdia Urbana, ha estrenat el recorregut a les 8.25 h des de la plaça del Doctor Letamendi i ha passat pel Mercat del Ninot des d’on s’ha continuat cap a l’Escola Auró, Els Llorers i IPSI, passant per l’Escola Auró fins arribar al recinte de la Model (on hi ha les escoles Xirinacs i Entença). En paral·lel s’ha mantingut la ruta inicial des del mercat de sant Antoni i totes dues han confluït a les portes de l’antiga presó.

Així és el nou recorregut del bicibús de l’Eixample

El nou recorregut ha començat a Doctor Letamendi. Després de fer un petit tram del carrer d’Aragó, ha enfilat el carrer d’Aribau fins al carrer de Mallorca amb Casanova. Allà, s’han aturat al Mercat del Ninot, des d’on han anat fins a l’Escola Auró. En aquest punt, les famílies de l’Escola els Llorers poden desviar-se per Mallorca-Borrell caminant o bé per Mallorca – Comte d’Urgell seguint el carril bici. El gruix del bicibús ha continuat fins al carrer de Provença per dirigir-se fins a l’Escola IPSI i acabar a la Xirinacs.

El primer bicibús es va estrenar a Sarrià el mes d’abril, i el 17 de setembre els usuaris del bicibús de l’Eixample van sortir decidits a guanyar terreny al cotxe tots els divendres per arribar fins a l’escola. Des d’aleshores el projecte no ha parat de créixer i s’ha convertit en tot un fenomen. De fet, algunes edicions han comptat amb fins a 200 participants.

Entrevista a Rosa Suriñac i Joan Marc Montserrat, impulsors del bicibús de l’Eixample

La ruta de Sant Antoni es manté com fins ara

La ruta de Sant Antoni ha sortit, com tots els divendres lectius, de la plaça de Conxa Pérez Collado, a la cruïlla entre els carrers de Tamarit i de Comte Borrell, també a les 8.25 h. Ha fet el recorregut habitual per l’avinguda de Mistral i el carrer de Calàbria, per girar a Diputació i continuar per Entença fins a l’Escola Joan Miró. El trajecte continua pujant per Entença fins a arribar al tram Provença/Rosselló, on hi ha les escoles Entença i Xirinacs. 

La regidora de Mobilitat afirma que el bicibús “no pot ser una pràctica que s’estengui a totes les escoles”

Laia Bonet, regidora de Mobilitat, no creu que la iniciativa del bicibús es pugui generalitzar a tota la ciutat. En una entrevista al programa ‘bàsics’, ha apuntat que “no és imaginable que aquesta sigui una pràctica que s’estengui a totes les escoles de la ciutat cada dia de l’any”. Bonet diu que en comparteix els objectius, però assegura que no és possible generalitzar-la perquè “no hi haurà prou Urbana per fer aquesta funció”, en referència a la reorganització del trànsit i el tall de carrers.