La mascareta desapareixerà de l’exterior aquest dijous i això inclou els patis de les escoles. Fins ara els alumnes de primària i secundària l’havien de dur si es barrejaven bombolles. A la pràctica volia dir que a l’hora del pati no se la podien treure. A partir de dijous, això canviarà. Quan surtin a l’esbarjo ja no l’hauran de dur. Pediatres, famílies i sindicats han celebrat que s’hagi pres aquesta decisió.

Ja hem vist que amb l’òmicron els casos en infants són lleus o asimptomàtics i, a més, la immunitat és molt elevada en la comunitat pediàtrica ”
Anna Gatell, presidenta de la Societat Catalana de Pediatria

La Societat Catalana de Pediatria celebra que es vagin fent passos cap a la normalitat. Creu que és hora, també, de treure la mascareta de dins de les aules. “Ja hem vist que amb l’òmicron els casos en infants són lleus o asimptomàtics i, a més, la immunitat és molt elevada en la comunitat pediàtrica”, remarca la presidenta de l’entitat, Anna Gatell. “A més cal tenir en compte l’impacte que tenen les mascaretes en la salut mental i emocional i també en el llenguatge no verbal”, afegeix.

Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, l’aFFaC, voldria anar més enllà i tornar a una situació similar a la del 2019. “És moment de tornar a la normalitat prepandèmia, la covid-19 ja ha suposat un cost molt elevat per als nostres alumnes pel que fa a la seva salut mental”, assenyala la presidenta de l’entitat, Belén Tascón. Demanen també que s’eliminin les quarantenes dels contactes estrets a les aules com més aviat millor. El govern ha reiterat aquest dimarts que serà abans que acabi el febrer i diu que ho traslladarà de nou al Govern espanyol.

USTEC-STEs diu que la mascareta al pati “no tenia sentit”

Qui també ha valorat positivament que es retiri la mascareta als patis és el sindicat del professorat USTEC-STEs. Considera que, a diferència de les aules, no tenia sentit mantenir-la en un espai exterior en què és molt difícil controlar que se’n faci un bon ús.

“La mascareta al pati, igual que al carrer, és una mesura que no té cap mena de sentit”, assegura la portaveu, Iolanda Segura. Això sí, demana que les mascaretes als interiors dels centres escolars es mantinguin fins que els nivells de contagis siguin mínims. També reiteren la petició que es facilitin mascaretes FFP2 als docents.