obres via laietana

Les obres de la via Laietana alteraran la mobilitat en aquest carrer i els de l’entorn. Els treballs de transformació van començar l’1 de març i es divideixen en dues fases, que es faran de forma consecutiva per reduir les molèsties als conductors que circulin per aquesta zona.

Et detallem tots els carrers tallats i les afectacions de mobilitat per les obres de la via Laietana.

Restringit el pas de vehicles de pujada a la via Laietana

Les afectacions de mobilitat per les obres de la via Laietana ja han arribat. Des del 10 d’abril, la circulació de vehicles de pujada, i fins a l’avinguda de Francesc Cambó, quedarà restringida a un carril d’ús veïnal, accés als pàrquings i serveis. En sentit mar, es conservaran el carril bus i un carril per al vehicle privat.

Aquests canvis en la mobilitat es mantindran un cop acabin les obres.

reforma via Laietana

Alternatives de mobilitat per les obres de la via Laietana

Els conductors que vulguin pujar la via Laietana en direcció a la plaça d’Urquinaona hauran d’agafar un recorregut alternatiu. L’Ajuntament de Barcelona els recomana desviar-se per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, fins a arribar al passeig de Picasso, i des d’allà agafar el passeig de Lluís Companys i la ronda de Sant Pere.

Com afectaran les obres de la via Laietana el transport públic?

Els talls de carrers i les afectacions de mobilitat per les obres de la via Laietana també afectaran els autobusos que circulen per la zona. Des del 10 d’abril, les línies de bus 47, V15, V17 i els busos nocturns no podran travessar la via Laietana de pujada i hauran d’agafar el mateix trajecte alternatiu que els vehicles privats per arribar a la plaça d’Urquinaona. En canvi, el Bus del Barri 120 mantindrà el recorregut habitual.

El metro quedarà al marge de les afectacions provocades pels treballs de transformació de la via Laietana. Les estacions d’Urquinaona i Jaume I es mantindran obertes en tot moment. Pel que fa a la parada de taxi, situada a la plaça d’Antoni Maura, mantindrà la ubicació fins que les obres arribin a aquest punt. Aleshores els taxistes hauran d’esperar els clients al carrer del Doctor Joaquim Pou, on se situarà la parada definitivament.

via Laietana