Fa uns mesos un vídeo del bicibús de l’Eixample es va viralitzar a les xarxes socials. La imatge de desenes de famílies anant a l’escola en bicicleta va donar la volta al món. En aquell moment, més d’un miler de comentaris van demanar repetir l’experiència a ciutats tan diverses com Viena, Londres, Melbourne o Washington, i ara, la iniciativa s’ha dut a terme a San Francisco, a l’estat nord-americà de Califòrnia.

El primer bicibús en aquesta ciutat es va fer el mes de desembre, segons recull un article del mitjà local de San Francisco SFGATE. La iniciativa la va impulsar Peter Belden, un pare que afirma que es va “inspirar” en veure el bicibús de Barcelona durant la pandèmia.

30 persones al primer bicibús de San Francisco

En aquest primer bicibús a San Francisco hi han participat una trentena de persones, però l’impulsor espera que la xifra es dupliqui o es tripliqui. De fet, el proper 14 de gener tenen previst organitzar una altra ruta.

Anar en bici a l’escola, una iniciativa creixent

La iniciativa del bicibús a Barcelona no ha parat de sumar participants des que es va posar en marxa a la ciutat. Alguns dies s’hi han arribat a sumar més de 200 persones, entre infants, pares i mares. A la ciutat, el primer bicibús es va estrenar a Sarrià a l’abril i, al setembre, va arrencar la ruta per l’Eixample i ara la ruta ja passa pel carrer d’Aragó.

Els impulsors, però, demanen més facilitats per poder sumar-hi més famílies: consideren que els carrils bici encara són massa estrets i que falten aparcaments per a les bicicletes al voltant dels centres educatius.