El bicibús s’ha estrenat aquest divendres, 17 de desembre, al districte de Sant Andreu. La iniciativa de diverses famílies per pedalar amb els infants fins a l’escola a primera hora del matí continua guanyant adeptes a Barcelona, després de l’èxit a Sarrià i l’Eixample. Ara, alumnes de l’Escola 30 Passos s’han organitzat per fer el primer bicibús al barri, amb la possibilitat que en les convocatòries següents s’hi sumin més famílies i centres educatius.

La ruta: de Can Fabra a Berenguer de Palou

En aquest primer bicibús al barri, petits i grans han sortit des dels jardins de la plaça de Can Fabra i s’han desplaçat fins a les portes de l’Escola 30 Passos, al carrer de Berenguer de Palou. Un cop han arribat, els alumnes han pogut aparcar les bicis a la Nau Bostik de manera segura.

Els organitzadors estan molt satisfets amb aquesta primera sortida en la qual han participat una setantena de persones i que també els ha servit per crear comunitat. Per això, l’Escola 30 Passos ja pensa en properes edicions a la tornada de les vacances nadalenques. Tot i que en un primer moment pensaven que fossin mensuals, donat el bon resultat i a petició dels infants, es plantegen que siguin setmanals.

De fet, l’Associació de Famílies de l’escola anima els alumnes a sumar-se a la iniciativa, ja sigui amb bici, patins o patinets. Demanen que els participants duguin casc, llums, timbres i armilles i, sobretot, portar “moltes ganes d’anar a l’escola de forma sostenible, saludable i de recuperar l’espai públic“.