L’Arnau Plans, un jove de 20 anys, és el ciclista que, diumenge passat, va ser envestit per un motorista al passeig de Joan de Borbó, a l’altura del Museu d’Història de Catalunya. Dos dies després de l’incident, ha assegurat a betevé que el conductor el va tirar a terra “a propòsit i després es va donar a la fuga”. L’afectat i el seu pare van fer una crida a través de Twitter per trobar testimonis i aquest dimarts s’hi ha afegit Elite Taxi perquè potser un taxista va presenciar els fets.

Els detalls de l’incident

L’incident va passar pels volts de les quatre de la tarda. Plans es dirigia en bicicleta cap a la platja de la Barceloneta pel carril bus taxi del passeig de Joan de Borbó, per on les bicis no poden circular. Segons explica, un motorista el va increpar quan, creu, volia fer un avançament també pel carril bus i no podia perquè ell li barrava el pas.

El motorista li va recriminar que obstruïa el trànsit i, a partir d’aquest moment, tot es va tòrcer. “Després d’un intercanvi de paraules al semàfor, no gaire amistós, el motorista va aprofitar l’arrancada i, quan jo estava amb la bicicleta, va accelerar darrere meu i em va tirar al terra“, relata l’afectat.

Cúbit i radi del braç esquerre, trencats

El resultat: cúbit i radi del braç esquerre, trencats. Ha estat operat a l’Hospital Clínic i, quan li donin l’alta, l’esperen dos mesos de recuperació. De moment, aquest dimarts posarà la denúncia als Mossos d’Esquadra. Plans reconeix que anava per la calçada per esquivar manters i turistes i afirma que, en aquell tram del passeig i en cap de setmana, anar en bicicleta és complicat.