La basílica de la Sagrada Família és un dels reclams turístics més visitats de Barcelona. La gran afluència de visitants ha convertit la zona en un punt negre per als ciclistes que circulen pels carrers del voltant. En moments de màxima afluència de públic, la Guàrdia Urbana talla el tram del carrer de la Marina entre els carrers de Mallorca i Provença, just on hi ha la façana del Naixement de la Sagrada Família. Els agents cívics s’encarreguen de fer efectiu aquest tall i demanen als usuaris que baixin de les bicicletes o utilitzin una altra ruta.

Fonts de l’Ajuntament han confirmat que la policia local pren aquesta decisió de manera puntual per qüestions de seguretat tant per als vianants com per als ciclistes. Asseguren, a més, que la mateixa mesura es pren en altres punts de la ciutat en situacions semblants.

Aquest tram de carril bici es va obrir el 2016 en un carrer, el de la Marina, que creua gran part de la ciutat de sud a nord i que permet anar des del mar fins a la travessera de Gràcia. Es tracta d’un tram de sentit únic, de pujada i a l’esquerra dels carrils per als vehicles.