Un ciclista que va ser atropellat aquest diumenge a la tarda al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta, ha publicat una alerta per les xarxes socials per trobar testimonis dels fets que sustentin la seva denúncia a la policia. “Demano que si algú en va ésser testimoni es posi en contacte [amb mi]”, ha publicat a Twitter el pare de l’afectat. Hi afegeix que “qualsevol informació pot ser d’ajuda”.

Un home adult que viatjava sol

Els fets van passar diumenge al voltant de dos quarts de cinc de la tarda mentre el ciclista es dirigia cap a la platja de la Barceloneta, circulant pel carril bus-taxi. Segons ha explicat la víctima a betevé, un motorista li va recriminar que molestava el trànsit. Tots dos van entrar en una discussió verbal en el semàfor següent, a l’altura del Museu d’Història, que es va anar apujant de to. En l’arrencada i un cop havia agafat velocitat, explica l’afectat, el motorista es va situar al costat seu i el va empènyer fora de la calçada. La víctima, Arnau Plans, està convençut que el motorista el va fer caure “a propòsit”.

Com a conseqüència de la caiguda, el ciclista va tenir un trencament dels dos ossos de l’avantbraç esquerre -cúbit i radi-. Aquest dilluns s’ha hagut de sotmetre a una operació a l’Hospital Clínic i haurà de fer un període de recuperació de dos mesos.

Segons ha dit la víctima a betevé, el conductor de la moto era un home adult que viatjava sol. Ni durant la discussió ni després de l’accident va veure la matrícula de la moto, ni va trobar ningú que pogués identificar el motorista. Per això demana a les persones que en aquell moment eren a la zona que li facin arribar qualsevol informació que pugui ajudar en la investigació. Aquest dimarts tenen la intenció de presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè investigui els fets i revisi les imatges que puguin contenir les càmeres de seguretat de la zona.

Circulava per la calçada per esquivar manters i turistes

L’afectat reconeix que la normativa estableix que les bicicletes no poden circular pel carril bus-taxi. Ara bé, lamenta que, al passeig de Joan de Borbó, normalment se situa a la calçada per esquivar els venedors ambulant i els turistes, que dificulten el pas a les bicis.