L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa demana fer un carril bici al carrer d’Aragó per adaptar aquesta artèria de Barcelona a la “nova mobilitat” posterior a la crisi del coronavirus. L’entitat veïnal proposa eliminar un carril de circulació per als cotxes i destinar-lo a les bicicletes. La voluntat és que el nou carril bici comenci a l’avinguda Meridiana i s’allargui fins al centre, fent-lo arribar, si es pogués, fins a l’avinguda de Roma. L’associació ha fet arribar la petició per carta a la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i al regidor del districte de Sant Martí, David Escudé.

El veïnat del Camp de l’Arpa del Clot s’ha mostrat satisfet amb les primeres mesures implantades fins ara (com prohibir aparcar a les voreres a Consell de Cent), però creuen que són insuficients “en diversos aspectes”. El vocal d’urbanisme de l’associació, Miquel Catasús, creu que el nou carril bici a Aragó pot seguir l’exemple del que s’ha fet recentment al carrer de València, és a dir, instal·lar-lo a l’esquerra de la calçada i senyalitzar-lo amb pintura al terra.

Des de l’entitat demanen celeritat a l’hora d’implantar aquest carril d’ús exclusiu per a bicicletes a Aragó perquè és una “mesura urgent”, tant per al barri com per al conjunt de la ciutat. Diuen que permetrà complementar el carril bici que ja s’està fent al carrer de València, continuar el que ve per la rambla de Guipúscoa i també descongestionar el que hi ha ara a Consell de Cent. L’AV Clot – Camp de l’Arpa ha detectat un increment d’usuaris en aquesta última via, amb “alts nivells de perillositat per a tothom”.

Una solució per a bicicletes al passeig de Maragall

Una altra de les zones on l’entitat veïnal vol que l’Ajuntament de Barcelona posi el focus a l’hora de reorganitzar la nova mobilitat a la ciutat és el passeig de Maragall. Des de l’associació creuen que la millor solució seria un carril bici, però diuen ser conscients de la complexitat d’aquesta via, molt transitada per vehicles i amb autobusos de diverses línies. Volen, també, que els tècnics del consistori estudiïn solucions per millorar la connexió amb bici entre el Clot – Camp de l’Arpa i Horta. En qualsevol cas, rebutgen que les bicis vagin per la vorera perquè això restaria espai públic per als vianants en un context en què cal mantenir una distància social mínima entre les persones.

Una altra petició que fa l’entitat és un carril bici al carrer de la Independència, entre Glòries i la zona de l’Hospital de Sant Pau. En aquest cas, però, l’associació creu que no és urgent, ja que un tram d’aquesta via es troba immersa en les obres del pou d’emergència de l’AVE que talla per complet el trànsit de vehicles.