L’empresa Bird, especialitzada en patinets compartits, ha ofert a l’Ajuntament ampliar la seva flota amb 1.500 patinets elèctrics, 500 motos i 1.000 bicicletes per potenciar la mobilitat sostenible durant les fases de desescalada del coronavirus. En una carta enviada a finals d’abril, proposen al consistori que seleccioni les ubicacions amb major intensitat de mobilitat per ubicar-hi els patinets i poder compensar així la pèrdua de capacitat del transport públic.

Preu especial per als usuaris dels transport públic

Riera ha explicat que les dades de contaminació durant les setmanes de confinament han estat “espectaculars”, amb reduccions del 50 % en la concentració de NO₂ i creu que “no és moment de recular”. L’empresa de patinets compartits es compromet a posar vehicles en aquelles ubicacions que la ciutat marqui com a prioritàries i a establir un preu especial per als usuaris de la T-Usual, la T-Grup i la T-Familiar.

Per poder-ho implementar, Bird demana poder complementar la xarxa d’aparcaments privats que actualment té a la ciutat, amb la possibilitat d’aparcar en els ancoratges per bicicletes. A més, per tal de garantir les mesures de seguretat, l’empresa ha elaborat un protocol de neteja diària per als vehicles i un altre per a la salut i protecció dels treballadors.