Imatge cedida per @PackMillan

A partir d’aquest dilluns 11 de maig Renfe incrementarà fins al 90% els serveis de trens de Rodalies de Barcelona els dies laborables i en hora punta. La resta del dia l’augment serà del 87 %. Durant el cap de setmana i a la resta de Catalunya se seguirà prestant l’oferta actual. Aquest canvi es fa seguint les recomanacions de les autoritat, en ple estat d’alarma per la crisi del coronavirus i encara en la fase 0 de desescalada del confinament.

Durant aquesta setmana l‘ocupació dels trens no ha superat en cap moment la meitat de la capacitat màxima i, per tant, s’han respectat les distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries. Fins ara i durant aquesta setmana, els serveis de Rodalies han registrat un descens del 86 % de la demanada cada dia, i ara es prepara per si es capgira la situació. Tot i així, Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d’extrema necessitat.

Els nous horaris de Renfe es poden consultar a la pàgina web i als telèfons 900 410 041 i 912 320 320. A més, començarà una campanya per informar els viatgers de les recomanacions de les autoritats sanitàries per viatjar en transport públic.

Metro i bus guanyen usuaris

En canvi, altres mitjans de transport han guanyat usuaris.  Tant el metro com el bus hi han recuperat un 26 % de desplaçaments, és a dir, 70.000 viatges més. Les dades coincideixen amb la primera setmana d’obligatorietat de portar mascareta al transport públic. Des de dilluns se n’han repartit 225.000 a 26 estacions i punts d’enllaç de la xarxa ferroviària de la ciutat.

Es tripliquen els usuaris de bici

A més de l’increment dels viatges en bus i metro, també hi ha hagut més circulació als carrils bici. Aquest transport ha guanyat un 198 % més d’usuaris a la ciutat, una pujada que s’atribueix a les persones que han començat a practicar esport. Aquest augment també s’ha vist en el vehicle privat. Aquest dijous han circulat un 1 % menys de cotxes respecte de dijous passat.