A partir del 2019 arriben canvis i millores en el servei del Bicing. Tant si ets usuari com si tens pensat fer-te abonat, aquí t’expliquem el nou funcionament, les noves tarifes, com serà la nova bicicleta del Bicing i com es farà la transició cap al nou servei.

Com funcionarà el Bicing de Barcelona a partir del 2019?

 • El nou Bicing funcionarà les 24 hores cada dia, una novetat respecte a l’actual.
 • Hi haurà més bicicletes (6.000 de mecàniques i 1.000 d’elèctriques —ara n’hi ha 6.000 i 300 respectivament).

Tant les bicis mecàniques com les elèctriques tindran el mateix xassís, i totes dues es podran agafar en parades a la superfície i compartiran parades.

Nous preus i nou sistema d’abonament

Actualment es paguen 47,16 € per la bicicleta convencional, i 61,16 euros pel Bicing elèctric. Ara es passaran a pagar 50 € per a l’abonament del paquet de bicicleta elèctrica i convencional. Això sí, per l’ús de l’elèctrica s’hauran de pagar 35 cèntims per cada trajecte de menys de 30 minuts. Per als usuaris menys habituals hi haurà una tarifa base de 35 euros, amb un suplement de 0,35 cèntims per cada ús de menys de 30 minuts de la bicicleta mecànica, i 55 cèntims d’euro per l’ús de l’elèctrica.

Com és la nova bicicleta del Bicing?

La nova bicicleta del Bicing de Barcelona té el quadre d’alumini més lleuger. El fre de davant és de tambor i el posterior, de disc. Els cables de frens i de marxes estan protegits i hi ha un portaequipatges robust amb capacitat per a fins a 10 kg. Les rodes són més grans, de 26 polzades, i el seient, més còmode. En el cas de la bici elèctrica, el canvi de marxes serà automàtic.

bicicleta bicing barcelona 2019

Si ja ets usuari del Bicing, com t’afecta el canvi?

Del gener a l’abril del 2019, mentre es faci el canvi de bicicletes i estacions, es podrà fer servir tant el model nou com l’antic amb la mateixa targeta. Els usuaris que agafin una bici nova l’hauran de tornar a una estació nova, mentre que si n’agafen una d’antiga caldrà buscar una estació vella per retornar-la. La implantació de les estacions amb les noves bicicletes es farà de forma progressiva, de manera que caldrà consultar la nova aplicació que posaran en marxa per saber on hi ha i no hi ha estacions amb possibilitat de deixar les noves bicicletes.

Un mes gratuït si es renova l’abonament

La convivència entre les estacions i bicicletes antigues i noves durant tres mesos suposarà alteracions al servei. Per això, l’Ajuntament ja ha preparat una recompensa per als qui renovin l’abonament a partir del gener: tindran un mes extra gratuït.

Gairebé 100 estacions de Bicing més

 • Hi haurà més estacions. Es passarà de les 424 actuals a 519, amb una capacitat mitjana de 27 ancoratges.
  • Les 95 parades noves es distribuiran per tot Barcelona, però l’augment més destacat serà a:
   • Horta-Guinardó (17 parades més)
   • Nou Barris (16)
   • Gràcia (14)
   • Sant Martí (13)

Les estacions noves s’implantaran a partir de l’abril i fins a finals del 2019 de forma progressiva. Els barris que es dotaran de noves parades seran Vallcarca i els Penitents, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana, entre d’altres.

estacio bicing barcelona