El sector del col·leccionisme de vehicles torna a sortir al carrer per reclamar una protecció especial per als cotxes històrics i clàssics. Critiquen que l’Ajuntament els posi al mateix sac que els cotxes vells quan, argumenten, es tracta de vehicles que tenen un valor històric i patrimonial. Els manifestants reclamen circulació lliure tal com es fa en ciutats europees com París o Lisboa i lamenten que normatives com aquesta desincentiven que la població vulgui cultivar aquesta afició.

Una de les propostes que hi ha sobre la taula és crear una etiqueta per a vehicles històrics. De moment, l’Ajuntament només ha accedit a donar-los un permís especial per circular per Barcelona en jornades de vehicles històrics que s’organitzin entre setmana. Paral·lelament, aquest dijous es van reunir amb representants del consistori per negociar modificacions en els 10 permisos anuals que tenen tots els propietaris de vehicles sense etiqueta, perquè estiguin vinculats a la matrícula del cotxe i no al DNI del propietari. Asseguren que l’Ajuntament està receptiu per canviar-ho.

La protesta, que ha aplegat una setantena de vehicles a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, té la intenció de recórrer els carrers de Barcelona en grups petits per “no provocar col·lapses de trànsit” al centre durant el primer cap de setmana de rebaixes de l’any. El recorregut té previst passar per la Gran Via fins al carrer de Balmes i, des d’allà, circular fent cercles entre la plaça de Catalunya, la ronda de Sant Pere, el passeig de Gràcia, el carrer d’Aragó, la rambla de Catalunya i el carrer de Pelai.

Manifestació de vehicles històrics

La trobada ha estat impulsada pels aficionats del sector, que han reivindicat la seva posició amb pancartes contra la zona de baixes emissions.