El nou Bicing elèctric de Barcelona ja és una realitat. El govern municipal ha presentat aquest diumenge els nous vehicles, amb motiu de la Bicicletada 2019. Les primeres bicicletes elèctriques es posaran en circulació a Barcelona a partir de l’1 d’abril.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Bicing Barcelona 2019: Guia i novetats” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/bicing-barcelona-2019-horari-preu/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Des del 20 de març passat, els operaris retiren les antigues estacions de l’antic servei del Bicing elèctric (moltes ubicades sota terra). Aquests treballs s’allargaran fins al 31 de març. Durant l’abril, s’introduiran les primeres 300 bicicletes elèctriques, i fins a principis del 2020 la xarxa s’augmentarà fins als 1.000 vehicles elèctrics.

Estacions del Bicing mixtes

Les bicicletes elèctriques del nou Bicing compartiran estació amb els vehicles mecànics

, ja que tenen el mateix tipus d’ancoratge. Es podran diferenciar uns dels altres perquè les elèctriques estaran identificades amb un símbol elèctric al parafang posterior i a la cistella.

Bicing elèctric

Per a utilitzar el Bicing elèctric no cal contractar una tarifa específica, com sí que passava en l’anterior servei. Al nou Bicing es paguen 50 € per a l’abonament del paquet de bicicleta elèctrica i convencional. Però cada ús que es faci d’una bicicleta elèctrica suposarà un abonament de 35 cèntims per cada trajecte de menys de 30 minuts.

Característiques de les bicicletes elèctriques

Les bicicletes elèctriques tenen elements diferents respecte a les mecàniques. Algunes de les característiques dels vehicles elèctrics són:

  • Bateria d’alta capacitat, que permet recórrer fins a 60 quilòmetres amb una sola càrrega.
  • Temps de recàrrega completa de la bateria de 40 hores i 40 minuts.
  • Indicador del nivell de bateria i d’encesa i apagada.
  • Tecnologia d’assistència al pedaleig que permet adaptar la força aplicada al ritme de pedaleig de l’usuari.
  • Motor de 250w totalment integrat a la roda del darrere.
  • Propulsió sense sons ni vibracions.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Les noves bicicletes del Bicing, més còmodes i robustes” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/comparacio-bicing-noves-actuals/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Com en el cas de les bicicletes tradicionals, la disponibilitat i ubicació es podrà consultar a través del web de Bicing i de l’aplicació mòbil.

Finalitza el desplegament del nou Bicing

El servei antic del Bicing a Barcelona està a punt de ser història. El 8 de gener passat van començar-se a retirar les antigues estacions del servei i quatre dies després els primers barris de la ciutat van estrenar les noves bicicletes. Fins ara ja s’han substituït gairebé totes les 424 estacions que hi ha a la ciutat, així com les bicicletes que donen servei als 105.747 abonats.

bicing

Les bicicletes del nou Bicing acumulen uns 40.000 usos diaris, que suposen vuit usos per vehicle cada dia de mitjana. Durant la fase de substitució d’estacions del Bicing, 24 informadors han estat tres dies a cada estació en el moment del canvi per informar i resoldre els dubtes dels usuaris.