bicibús via augusta
imatge: Calvox & Periche

Des que el moviment del bicibús a Barcelona va engegar les primeres rutes pels carrers de la ciutat, el divendres era el dia de la setmana escollit per la majoria d’organitzadors per anar amb bici a l’escola. Només el bicibús de les Corts surt a pedalar els dijous. La resta estan programats per divendres. Ara, les famílies del bicibús de la via Augusta no en tenen prou amb el “bicivendres” i han ampliat la iniciativa a tres dies a la setmana.

Després de fer una prova pilot la setmana passada, la línia de la via Augusta, un dels dos bicibusos que hi ha a Sarrià – Sant Gervasi, ha consolidat tres dies de bicibús a la setmana: dilluns, dimecres i divendres. “Hi havia pressió familiar per tenir més dies de bicibús i, de fet, el que reivindiquem és anar en bicicleta a l’escola cada dia de forma natural“, ha explicat Yago Raventós, portaveu del moviment a Sarrià – Sant Gervasi.

Si algun cop rebíem clàxons de conductors, dilluns i dimecres no en sentim cap
Yago Raventós, portaveu del bicibús a Sarrià – Sant Gervasi

Una patrulla de la Guàrdia Urbana acompanya els participants els tres dies de bicibús a la via Augusta. Pel que fa a les reaccions dels conductors en veure que aquesta iniciativa es repeteix, Raventós assenyala que han notat menys trànsit i, fins i tot, tarannàs més positius per part de turismes i motos. “Si algun cop rebíem tocs de clàxons de conductors, dilluns i dimecres no en sentim cap”. De moment, la ruta de la Bonanova es manté només els divendres.

“Bicijous” puntual aquesta setmana

Atès que aquesta setmana és dia de lliure disposició en moltes escoles, de forma puntual, aquest “bicivendres” es convertirà en “bicijous”. La majoria de línies ja han comunicat el canvi per a aquesta setmana. És el cas de les dues de Sarrià – Sant Gervasi, que sortiran el 2 de juny, en lloc del dia 3, i la de Ciutat Vella. També ho faran algunes rutes de l’Eixample com Letamendi, Sant Antoni, Consell de Cent i Diagonal, així com el bicibús de Sant Andreu. La iniciativa no vol perdre ni una setmana sense bicibús abans que acabi el curs.