Els veïns de Ciutat Meridiana estan preocupats per l’amenaça, de nou, dels desnonaments que puguin afectar famílies del barri. El veïnat tem que les ordres no trigaran a arribar un cop la maquinària judicial s’ha reactivat després de la suspensió de terminis processals, que el Govern espanyol va dictar coincidint amb la declaració de l’estat d’alarma. El president de l’Associació de Veïns Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, que els veïns “es temen el pitjor” perquè “molts desnonaments van quedar pendents a l’abril”.

Ciutat Meridiana és el barri de Barcelona amb la renda més baixa i Bravo alerta que la situació s’ha agreujat arran de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, el representant dels veïns lamenta que l’escenari actual és pitjor perquè moltes persones “han perdut les feines precàries que tenien” i, per això, ara no podran “donar resposta” als desnonaments.

Punt d’assessorament veïnal

L’AV Ciutat Meridiana ha posat en marxa un punt d’assessorament veïnal per ajudar els veïns a fer els tràmits telemàtics per sol·licitar les ajudes de la campanya Covid-19. La iniciativa s’engegarà aquest dijous i ja hi ha 30 famílies que han demanat hora, tal com ha detallat Filiberto Bravo.