Dispositiu seguretat Cap d'Any

La celebració de la festa de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina ha alterat la mobilitat d’aquesta zona durant les hores prèvies. Des de les 19 h, els vehicles ja no han pogut circular ni per aquesta avinguda ni pels carrers adjacents. Des de les 17 h, el pas dels vianants també ha estat restringit a les passarel·les i als espais que rodegen la zona de la pirotècnia.

Amb el trànsit tallat i el perímetre marcat amb tanques metàl·liques i de formigó, conegudes com a New Jersey, els Mossos d’Esquadra han aprofitat per revisar, entre d’altres, els embornals i el clavegueram de la zona com a mesura preventiva del dispositiu de seguretat, ja que l’alerta antiterrorista és al nivell 4 d’una escala de 5.

Pel que fa a la plaça d’Espanya no s’ha previst tallar el trànsit, mentre la concentració de públic no ho faci necessari. En cas que calgui tallar el trànsit del cantó mar de la plaça, la circulació d’entrada a la ciutat es desviarà pel pas inferior de la Gran Via i la circulació ascendent del Paral·lel, cap al carrer d’Entença. Si també cal tallar el trànsit del cantó muntanya de la plaça, els vehicles que circulin pel carrer de Tarragona es desviaran cap al carrer del Consell de Cent i els de Creu Coberta, cap a Moianès.

Tall de trànsit a l'avinguda Maria Cristina

Per arribar a la festa, millor el metro

Per arribar a Reina Maria Cristina es recomana utilitzar el metro. L’estació d’Espanya (L1 i L3) és la més propera, però també es poden fer servir les d’Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1) i el Poble-sec (L3).

A conseqüència dels talls de trànsit les línies d’autobús 13, 23 i 150 quedaran afectades per desviaments. A aquestes línies se n’hi poden afegir d’altres si, finalment, també s’apliquen restriccions de trànsit a la plaça d’Espanya.

Un espectacle fet a mida

L’espectacle de la nit de Cap d’Any anirà a càrrec de la companyia francesa Groupe F, especialista en produccions de gran format a l’aire lliure, i tindrà com a fil conductor la tradició de menjar 12 grans de raïm amb les campanades. Es tracta d’un espectacle multimèdia que combina l’actuació de quatre actors en suspensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions. Durant l’espectacle es cremaran 950 quilos de pirotècnia i també hi haurà una gran instal·lació amb 110 projectors de flames, que s’encendran quan comenci el 2019.

El director de l’exhibició és Christophe Berthonneau, que ja va participar en el disseny de la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. A més, l’espectacle tindrà música original de Scott Gibbons, que ha compost una banda sonora exclusiva per a l’espectacle a Montjuïc.

La festa de Cap d’Any fa cinc anys

La festa de la nit de Cap d’Any es podrà veure des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, l’avinguda de Rius i Taulet i l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. Començarà a les 23.40 h, però abans, a les 21.30 h, es podrà veure un espectacle de llums, colors i música a la Font Màgica de Montjuïc.

Aquest és el cinquè any que se celebra la festa de Cap d’Any a Reina Maria Cristina amb una celebració ciutadana. En l’última edició hi van assistir 90.000 persones.

A banda de l’espectacle de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a Barcelona hi ha moltes altres opcions per passar la festa de la nit de Cap d’Any, algunes de gratuïtes, com les propostes de centres cívics, i d’altres de pagament, com les del Poble Espanyol, la sala Luz de Gas o Razzmatazz.