Semblava que no passaria res veient el cel d’aquest matí i migdia. Hem tingut núvols, algunes gotes, però res que fes indicar el que ens vindria a sobre.

Cap a mitja tarda, s’ha format una línia potent de tempestes que ha descarregat amb molta intensitat cap al Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Moianès i el Bages.

Ha estat al vespre quan, amb l’arribada d’una altra línia de xàfecs procedents dels Prepirineus, la línia de tempestes intenses ha decidit viatjar del prelitoral cap a la costa. I ens ha afectat de ple. Un arcus, una línia ben definida i preciosa des del punt de vista meteorològic, ha avançat des del Vallès cap a Barcelona. Negror contundent i un cel que, a estones, ha agafat tonalitats verdoses.

Primer ha arribat el vent, amb cops a ratxes molt intensos que han superat en alguns casos els 75 km/h i han arribat a tocar dels 100 km/h a l’Observatori Fabra. I amb el vent, la pluja, un aiguat sobtat i no gaire llarg, però que ha tingut temps suficient per deixar més de 10 l/m² a molts punts de la ciutat. La sort, aquest cop, ha estat la velocitat amb què viatjava la tempesta, que ha impedit grans acumulacions d’aigua tot i tenir una intensitat molt elevada.

Ratxes de vent 17/07/19

 

Pluja 17/07/19

I amb la pluja, un descens contundent de la temperatura. La contundència de la tempesta ha fet que l’aire fred de capes superiors de la troposfera baixés a terra. Amb el pas de la tempesta, la mínima del dia, que ha baixat dels 20 ºC. Primer cop aquest mes de juliol que bona part de Barcelona baixa per sota d’aquesta marca, una fita cada cop més difícil d’assolir en un mes de juliol.

Aprofiteu per obrir finestres i recuperar un parell de graus ben bons a l’estiu que fa setmanes havia entrat a casa nostra!

I, per postres… un arc de Sant Martí doble, preciós. Després de la tempesta, sempre arriba la calma.

Retencions a les rondes

La pluja intensa que ha caigut ha provocat problemes de trànsit. La circulació ha estat intensa i hi ha hagut retencions a totes dues rondes de Barcelona. A la ronda de Dalt, s’han format cues entre la Diagonal i Collserola, en sentit Trinitat. I a la ronda del Litoral, retencions en dos trams: entre Can Tunis i la Barceloneta i entre Prim i Guipúscoa, també en sentit Trinitat.

A la B-23 hi ha hagut un accident a Sant Joan Despí, que ha provocat aturades de cinc quilòmetres, des de la Diagonal en direcció a Martorell.

Tempesta a la xarxa

La xarxa ha anat plena de fotografies de la tempesta.