Platja

Davant les previsions meteorològiques que preveuen onades de fins a set metres a la costa barcelonina, l’Ajuntament ha activat aquest diumenge el Pla bàsic d’emergències municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Aquest dissabte, Protecció Civil ja va activar al migdia el pla Ventcat en fase d’alerta.

A conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Alhora que es prohibeix l’accés als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre duri l’episodi de fort onatge. Per això, la Guàrdia Urbana ja ha desplegat els seus efectius al litoral barceloní per barrar el pas als espigons i a les zones on trenquen les onades.

Tanques espigons

Veient les previsions, els veïns de la Barceloneta s’han començat a preparar pel fort temporal. Per evitar destrosses els veïns retiren materials de balcons i terrasses, i a la platja uns sacs de sorra funcionen com a dics de contenció.

Malgrat tot, els surfistes es beneficien d’aquest temporal que, tot i els advertiments del consistori, aprofiten per llançar-se a l’aigua a la cerca de ratxes de vent que els impulsin damunt de la taula.