Previsio-Sant-Jordi

La previsió del temps per al dia de Sant Jordi 2021 indica estabilitat meteorològica.

Tot i així, la primavera continua avançant i els últims pronòstics un temps força estable a Catalunya durant la diada de Sant Jordi. Plourà aquest any a Barcelona? Actualitzem la previsió cada dia fins al 23 d’abril.

Un Sant Jordi sense opcions de pluja i amb aposta creixent per l’estabilitat

Els mapes confirmen una diada de Sant Jordi amb un temps totalment estable i tranquil.

Amb els últims mapes, tindrem un Sant Jordi radiant a la ciutat de Barcelona. Els darrers mapes dilueixen la possibilitat de núvols baixos matinals i a més, retarden l’arribada de la massa de núvols associada a la borrasca atlàntica.

A la resta de Catalunya s’entreveu un Sant Jordi primaveral i molt tranquil. El matí serà assolellat, amb alguns núvols baixos matinals al vessant sud del Pirineu i al Prepirineu de Lleida. A partir del migdia i al llarg de la tarda creixeran nuvolades a l’Alt Pirineu i Aran, sense possibilitat de tempestes

Pel que fa a la temperatura, els mapes assenyalen també una recuperació dels valors una mica més normals per a aquestes dates, amb una màxima que ja es podria acostar als 20 ºC a bona part de la ciutat.

Una diada amb una mica de tot

Que Sant Jordi sigui un 23 d’abril, coincidint amb un dels pics de pluja de Barcelona, ens ha dut històricament anys amb una mica de tot.

És cert que la relativa proximitat amb l’estiu ens deixa uns dies de Sant Jordi amb temperatura més que agradable i que darrerament supera sistemàticament els 20 ºC, però també trobem diades amb un ambient de ple hivern, com la del 1989 en què amb prou feines es van superar els 10 ºC o la del 1915, amb una mínima de només 3,2 ºC.

Les dades de l’Observatori Fabra també ens diuen que Sant Jordi és un dia en què la pluja pot fer acte de presència amb certa recurrència.

La pluja ha aparegut en 32 ocasions en els 108 anys de dades que té l’Observatori Fabra. Estadísticament, un de cada tres dies de Sant Jordi.

Ara bé, de diades amb grans quantitats de pluja, n’hi ha hagut més aviat poques. Dels dies més plujosos, el del 1995, amb gairebé 26 litres, o el del 1915, amb 25.

No sembla que enguany hagi de ser un d’aquests casos.