*En aquest mapa estan marcats tots els punts on trobaràs parades de llibres i roses aquest Sant Jordi a Barcelona. En queden excloses les que s’instal·lin a les portes de llibreries i floristeries. La informació s’anirà actualitzant si el Procicat anuncia més punts de venda per al 23 d’abril.


Aquest Sant Jordi 2021 estarà marcat, per segon any consecutiu, per la pandèmia. Per garantir-hi les mesures sanitàries, el Procicat ha aprovat un protocol proposat per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes que permet instal·lar parades de llibres i roses als carrers de Barcelona. Finalment seran 11 espais públics perimetrats i amb control d’aforament, que acolliran unes 180 parades de venda i 31 espais de signatures. A més, s’hi han de sumar 490 parades que podran instal·lar-se a l’exterior de les llibreries.

Punts de venda de llibres i roses descentralitzats

Els punts de venda de Sant Jordi a Barcelona es repartiran per diferents espais de la ciutat. Una de les ubicacions centrals serà el passeig de Gràcia, on s’instal·laran parades des de la ronda de Sant Pere fins al carrer d’Aragó. A l’interior de cada illa hi haurà un màxim de parades que garanteixi mantenir la distància de seguretat dels visitants. A més, s’habilitaran espais per a la signatura dels autors i la venda de roses.

Per evitar un excés de concentració de gent en un sol punt, també hi haurà espais habilitats a set dels 10 districtes. A l’Eixample, per exemple, a més de les carpes de passeig de Gràcia, n’hi haurà als Jardins d’Agustí Centelles (darrere del Palau Macaya). A Gràcia, els dos espais seran la plaça de la Vila de Gràcia i als Jardins de Salvador Espriu. També n’hi haurà a la plaça de Sarrià i a la Diagonal, just darrere de l’Illa, a la plaça de Valdívia. A Ciutat Vella, s’ubicaran a la plaça de la Universitat, a la plaça Reial i al passeig de Lluís Companys. A Sant Andreu, serà a la plaça d’Orfila. I finalment, a Sant Martí, per la impossibilitat de poder instal·lar les parades a la rambla del Poblenou, s’ubicaran molt a prop, al carrer de la Llacuna, entre el carrer de Pujades i carrer de Pallars.

Venda de llibres i roses al carrer, davant dels comerços

A més, s’ha acordat que les llibreries i les floristeries puguin vendre al carrer davant mateix del local o fins a 100 metres de distància de l’establiment. Les parades que podran instal·lar no podran superar els 15 metres. A l’interior dels comerços també es vendrà amb un aforament màxim del 50 %.

roses sant jordi juliol 2020

La venda de roses, només els floristes

A diferència del 23 d’abril de l’any passat, aquest Sant Jordi tornarem a trobar parades de roses al carrer. Això sí, hauran d’estar ubicades als espais aprovats pel Procicat. I una altra novetat és que només les podran vendre els professionals del ram. Per tant, en queden fora les entitats i particulars que tradicionalment venien roses a moltes cantonades.

Aquest any, els floristes vendran roses blanques com a homenatge a tots els professionals sanitaris per reconèixer la tasca que han fet durant la pandèmia. I també com a missatge d’esperança en el futur. Un any més, però, les roses que esperen vendre més per Sant Jordi són les vermelles.