(ACN) El president del PPC, Alejandro Fernández, ha rebutjat l’aposta pel dret a l’autodeterminació que va fer el president de la Generalitat, Quim Torra, en el seu missatge institucional per la Diada de Catalunya i l’ha instat a “plegar” perquè “el seu mandat com a president està mort”. “Si no és capaç ni d’aprovar uns pressupostos ni té majoria parlamentària, quina insurrecció o autodeterminació ha de liderar?”, ha ironitzat des de la seu del partit. D’altra banda, i pel que fa a la Diada, els populars han presentat un manifest en què denuncien que “el separatisme ha pervertit la festa de tots els catalans” i demanen trobar “fórmules d’entesa” entre tots els constitucionalistes.

Al manifest que els populars han presentat en el marc de la Diada critiquen que el separatisme l’hagi “pervertit” i reivindiquen una festa en què el nacionalisme “deixi de manipular el passat, enterbolir el present i hipotecar el futur”. “És hora que el nacionalisme deixi pas a la llibertat; i l’enfrontament, a la concòrdia”, afirmen. Per això, per recuperar “la convivència i la senyera que arropi a tothom”, el PPC fa una crida al constitucionalisme a “trobar fórmules d’entesa” per “avantposar” el que els uneix al que els separa.

Sobre la presència de Bou a l’ofrena: “És lliure de participar-hi segons les circumstàncies”

En ser preguntat sobre la presència del regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, a la comitiva del consistori a l’ofrena a Rafael Casanova, Fernández ha explicat que a cada municipi els seus representants són lliures de participar-hi “segons les circumstàncies” i sempre d’acord amb l’executiva del partit. Així, ha explicat que Bou va demanar a la direcció participar a l’ofrena. Fernández, però, no ha volgut entrar en si els propers anys ell mateix hi participarà i ha argumentat que no sap “si el procés estarà viu o mort”.