L’organització juvenil de l’esquerra independentista, Arran, ha cremat cinc caixes de cartró amb imatges que representen el rei Felip VI, el poder judicial i partits com Vox, PP, Cs i PSOE. L’acció, en rebuig al que anomenen “règim del 78”, s’ha fet davant de la catedral de Barcelona en el marc d’una manifestació que ha convocat l’organització amb motiu de la Diada i que ha avançat pel centre de la ciutat.

La marxa, amb la presència de membres de la CUP, com Carles Riera o Gabriela Serra, ha seguit pel carrer de Ferran amb la intenció de recordar Gustau Muñoz, a qui han definit com un “militant comunista i independentista que va ser assassinat per la policia”, precisament, el 1978.

La portaveu d’Arran, Núria Martí, ha volgut deixar clar que l’organització juvenil es desmarca dels actes institucionals perquè, segons ells, el govern català no defensa el resultat del referèndum de l’1-O com ho hauria de fer. Tot i això, ha puntualitzat que intentaran mantenir la unitat amb la resta d’actors independentistes per exigir, entre altres coses, “l’amnistia per a tots els presos polítics”.