L’ofrena floral al Fossar de les Moreres ha estat l‘inici de la celebració de la Diada. L’acte l’ha encapçalat el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de tots els membres del govern. A tots ells els ha rebut la formació de la Guàrdia d’Honors dels Mossos d’Esquadra, que han estat saludats per Torra. L’acte ha estat curt i amb poca concurrència per la pluja.

Algunes de les persones assistents a l’acte han aprofitat per criticar la falta d’unitat i compromís independentista entre el govern. Han mostrat pancartes amb missatges com “Polítics traïdors, Mossos repressors” i han cridat consignes com “vergonya”.

Menys ambient per la pluja

En comparació amb altres anys, l’assistència de públic a l’ofrena floral al Fossar de les Moreres ha estat escassa, en gran part per la pluja que ha caigut a la ciutat de forma gairebé ininterrompuda al llarg de la tarda. Però alguns ciutadans no han volgut faltar a aquest homenatge, que marca la vigília de la Diada Nacional de Catalunya.

L’ofrena floral s’ha fet abans de l’entrega de la Medalla d’Honor del Parlament (a Òscar Camps i Carola Rackete). L’acte institucional de la Diada, previst també per aquest dimarts, s’ha ajornat un dia per la previsió meteorològica.

La celebració de l’11 de setembre viurà l’acte més multitudinari amb una manifestació organitzada per les entitats sobiranistes, que ja té 400.000 inscrits.