El temporal Gloria ha obligat a suspendre les classes a diverses escoles de la ciutat. A l’Escola Ramon Llull del barri del Congrés i els Indians, al carrer de Biscaia, han demanat a les famílies d’Infantil i Primària que no portessin els alumnes al centre. Aquest dilluns les fortes ventades van aixecar part de la claraboia de l’entrada (feta de polietilè, un tipus de plàstic dur).

Segons el director del centre, els Bombers els van dir que “no hi havia perill”, però els van recomanar reduir l’activitat al centre. Dels 210 alumnes que hi ha des de P3 fins a 6è, només n’han vingut 15 i se’ls ha pogut reubicar a l’edifici on estan els de secundària, al carrer de Matances.

L’Escola d’Art i Superior de Disseny, inundada

Un dels centres més afectats pel temporal és l’Escola d’Art i Superior de Disseny, al districte de Sant Andreu. L’aigua ha inundat tot el centre i, segons el director, “sempre que plou, la situació es repeteix”. Creu que això es deu a la proximitat de l’edifici amb les obres de l’AVE. L’escola estarà tancada aquest dimarts i també dimecres. 600 alumnes s’han quedat sense classe. 

L’Escola la Palmera, amb la cuina inundada

L’Escola la Palmera, al barri de la Verneda i la Pau, l’aigua n’ha inundat la cuina, les terrasses d’infantil i totes les aules de cicle superior. Els alumnes, per tant, s’han hagut de quedar a casa. Els tècnics estan treballant per intentar netejar l’escola i reparar-ne els possibles desperfectes. La direcció del centre creu que dimecres el centre podrà reobrir amb normalitat, tot i que la cuina encara no estarà operativa i caldrà contractar un servei de càtering per oferir el dinar als alumnes.

Afectacions en altres escoles

Durant el cap de setmana, a l‘Escola Tres Pins va caure un arbre al pati d’infantil, com a conseqüència de les fortes ventades. En un comunicat que s’ha enviat a les famílies, la direcció del centre ha explicat que l’arbre (un pollancre) tenia 50 anys i estava sa. Afegeix que la caiguda, en cas que els infants haguessin estat al pati, no hauria causat danys personals. En el mateix comunicat han aclarit a les famílies que l’alumnat no sortirà al pati ni aquest dimarts i que, a més, s’han anul·lat totes les sortides a l’exterior. De cara dimecres, aquest centre ha optat per suspendre les classes.

També a l’Escola Infantil Jesús Maria, del barri del Poble-sec, s’ha vist afectada pel temporal: el fort vent i la pluja han provocat la caiguda d’una paret mitgera sobre el sostre de la cuina. No hi ha hagut ferits però els bombers han tallat un carril de circulació al carrer de Tamarit.

escola Jesús Maria

En total a la ciutat hi ha hagut una quarantena d’incidents en centres educatius segons ha informat el Consorci d’Educació de Barcelona. La majoria, però, han estat qüestions lleus com goteres o algun vidre esquerdat.