mapa de contaminació pronosticada per Lobelia de dilluns 28 de juny a les 07h

betevé estrena el nou mapa de contaminació en temps real. L’eina permet ampliar el domini a analitzar i comparar la contaminació per NO2 i la de partícules fines PM10. D’aquesta manera podràs consultar quin aire respires al teu carrer, al teu barri o al teu municipi, si vius a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Ja es pot consultar qualsevol punt de l’àrea metropolitana

Entre les millores, es pot consultar la pol·lució en qualsevol punt de l’àrea metropolitana de Barcelona, tant per NO2 com per PM10, cosa que permetrà també saber com evoluciona una intrusió de pols del Sàhara.

El visor permet veure, entre d’altres, l’AP7 i la C58 al seu pas pel Vallès

Es podrà saber així la contaminació pronosticada a grans ciutats del Baix Llobregat i el Vallès, així com veure el pes del trànsit rodat en les grans autopistes d’entrada i sortida a Barcelona. També podràs conèixer amb molta definició, el nivell de pol·lució a l’Aeroport de Barcelona.

Més immediatesa i més pronòstic

A més a més, es guanya immediatesa pel que fa a les dades validades.

A partir d’ara es podrà tenir unes dades que ja hauran passat el filtre de validació una o dues hores abans del moment en què fem la consulta.

El nou selector horari permet saber la contaminació pronosticada 24 hores abans i després de la consulta

El pronòstic i la retrospectiva, que abans era molt més limitada, també milloren. Ara es podrà consultar la pol·lució pronosticada de les 24 h següents al moment de la nostra consulta i retrocedir també 24 h per saber com ha evolucionat en el passat més recent.

El mapa de la contaminació, un projecte de Lobelia

El mapa interactiu de pol·lució és un projecte de Lobeliaequip format per experts apassionats en tecnologia satèl·lit, intel·ligència artificial i visualitzacions de dades en l’àmbit del clima i la qualitat de l’aire. Les dades estan operades i validades conjuntament amb KNMI, l’institut meteorològic dels Països Baixos.

Les dades del mapa interactiu de contaminació (Lobelia Air) es generen cada hora a partir de dades de satèl·lit, informació de trànsit, densitat de població i dades de les estacions de mesura oficial, d’observacions i prediccions meteorològiques.

Lobelia Air va sorgir per la necessitat de disposar de dades carrer a carrer, ja que a Barcelona les úniques disponibles eren, fins ara, les dades de Xarxa de Vigilància de Prevenció de la Contaminació (XVPC) de la Generalitat de Catalunya. La XVPC dona dades en zones puntuals, on hi ha instal·lades les estacions de referència. Lobelia Air proporciona dades horàries amb cobertura urbana 24/7.

El projecte forma part  d’isardSAT, un expert líder en tecnologies de satèl·lit certificat com a expert support laboratory en altimetria per l’Agència Espacial Europea.