Arriba el final de mes, i ha de seguir el temps bàsicament tranquil. A diferència dels darrers dies, sí que apareixeran moments de núvols matinals. Igualment, deixaran poca aigua.

A la regió metropolitana, alguns xàfecs dispersos matinals

El matí sí que tindrà un temps més ensopit i amb la possibilitat d’alguna gotellada del Llobregat cap al sud sobretot.

Els núvols seran abundants arreu, amb estones de cel molt ennuvolat però amb tendència a trencar-se a partir de mig matí o migdia.

La temperatura mínima voltarà entre els 18 i els 21 graus a la majoria de viles metropolitanes.

La tarda, de més sol arran de mar

A partir del migdia s’obrirà molt el cel i el temps serà més assolellat a prop del mar. A ciutats com Barcelona acabarà picant amb força l’astre rei.

En canvi, a les muntanyes del prelitoral es formaran algunes nuvolades que hi descarregaran ruixats. Seran locals, res de pluja general.

A darrera hora, ja al vespre, els núvols baixos progressaran del Maresme cap al sud. Ventet de xaloc o llevant, que podrà frenar una mica la temperatura respecte de diumenge. Tot i això, es podran superar els 25 ºC al migdia.

Menys calor també a la resta de Catalunya

Temps bàsicament tranquil també a la resta del país, durant el matí amb més núvols i algun ruixat dispers a la Costa Daurada.

De cara a la tarda, més tempestes locals als Pirineus. Ara bé, gran part de comarques no tindran pluja dilluns, i la temperatura recularà alguns graus.

La tarda serà de calor, però menys que aquest darrer cap de setmana. On més baixarà el mercuri serà a la demarcació de Girona