fase 2 emergencia sequera barcelona

(ACN/Redacció) El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat aquest divendres que Catalunya té aigua “ben bé fins a finals d’any” si es mantenen les restriccions al consum actuals per la sequera. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Mascort ha destacat “la feina de gestió quirúrgica de l’aigua” que ha fet l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Segons el conseller, això ha permès evitar que avui hi hagi “dificultats per abastir la població” a Girona i la regió metropolitana.

Crida a “replantejar com vivim”

El conseller ha demanat “replantejar com vivim”. “Quan el veí no pot regar camps ni plantar arròs, he de pensar que potser no podré tenir piscina, aquest any“, ha dit.

En la fase 1 d’emergència per sequera

La Generalitat va decretar la fase 1 d’emergència per sequera fa tot just un mes a Barcelona, l’àrea metropolitana i la resta de municipis de Catalunya que s’abasteixen de les conques internes.

En el cas del consum domèstic d’aigua, la fase 1 no s’ha notat a Barcelona perquè s’ha establert un topall de consum inferior a la mitjana actual de la ciutat, que és de 173 litres per persona i dia. En canvi, on sí que ha afectat és a l’espai verd públic. Només s’hi pot fer un reg de supervivència amb aigua freàtica o regenerada de depuradora.

Menys aigua a les instal·lacions esportives

En la fase 1 també s’ha reduït el consum d’aigua a les instal·lacions esportives i les dutxes disponibles. També està prohibit reomplir les piscines privades com ara d’hotels, càmpings o balnearis.