La meitat dels gimnasos municipals de Barcelona ja apliquen les mesures en la fase d’emergència per sequera i esperen, de cara a finals d’aquesta setmana que ja siguin uns setanta, és a dir, el 80 % del total. En el cas de l’Eurofitness del carrer del Perill, al barri de la Vila de Gràcia, ja han aplicat les restriccions i han tancat un 25 % de les dutxes. Hi ha cartells que n’informen els usuaris. Segons explica a betevé l’empresa que gestiona aquests equipaments municipals, Gestiona, el tancament fa més present el problema de la sequera i ajuda a prendre consciència de la situació d’emergència.

Una de cada quatre dutxes tancades

Per exemple, en aquestes instal·lacions al vestidor de les dones hi ha 28 dutxes obertes i sis de tancades. I, pel que fa al d’homes, hi ha 24 dutxes en funcionament i sis de tancades. Els usuaris ja han pres consciència de les possibles molèsties que això els pot ocasionar però creuen que la situació d’emergència ho exigeix.

Cua per dutxar-se

Des del gimnàs asseguren que hi ha moments del dia, sobretot a la tarda, que es formen cues per entrar a les dutxes i fins i tot alguns usuaris han d’esperar torn per dutxar-se. Des del centre detallan que això passa quan s’acaba alguna clase dirigida de grup i s’acumulen molts usuaris als vestidors.