La modificació del decret de la sequera no inclou cap canvi sobre les piscines d’ús privat d’hotels i càmpings. Això vol dir que es manté la prohibició d’omplir aquestes piscines en entrar en fase d’emergència. Segons ha explicat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, únicament s’ha introduït l’excepció de poder reomplir les piscines d’ús esportiu “pensant en els joves i la mainada”, i sempre que compleixin determinades condicions. “La resta de piscines han de tancar totes”, ha dit taxatiu.

D’aquesta manera, quan s’entri en emergència només es podran reomplir les piscines cobertes i descobertes que estiguin incloses en el cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya. Això serà possible durant la fase 1 (si a canvi redueixen l’aigua de reg) i també en la fase 2 de l’emergència (tot i que hauran de tancar les dutxes). També es podran recomplir les piscines amb aigua de mar sempre que es buidin sense connectar-se a la xarxa d’abastament. En canvi, a l’arribar a la fase 3, queda completament prohibit reomplir cap piscina.

El control, a càrrec dels ajuntaments

Mascort també ha explicat que qui ha de controlar si s’incompleix la prohibició de reomplir les piscines són els ajuntaments. “És el titular del servei que subministra l’aigua i el responsable de controlar dins la seva població quins usos se’n fan“, ha explicat. El conseller, però, també ha recordat que actualment hi ha moltes piscines que, amb les millores tecnològiques actuals, gairebé no utilitzen aigua. Per tant, és probable que, inicialment, es puguin utilitzar i “si es va gastant l’aigua l’hauran d’acabar tancant”.