Papallona reina (Papilio machaon)

Aquests dies de confinament obligat són moltes les persones que s’han anat aficionat a observar petites coses que ens regala la natura, també dins de les ciutat. Són dies de molta activitat vegetal i animal, la primavera ha esclatat amb força enguany gràcies a la pluja abundant i la suavitat tèrmica.

Les papallones també són presents a Barcelona i en el conjunt de l’àrea metropolitana de Barcelona. La blaveta comuna i la blanqueta de la col són algunes de les papallones que es poden observar als parcs de l’àrea metropolitana de Barcelona, però n’hi ha moltes d’altres.

A qui va adreçat?

El curs està adreçat a qualsevol persona sense coneixements previs però que estigui interessada en el món de les papallones i que vulgui participar a estudiar-les.

El professor serà l‘Andreu Ubach, màster en Biodiversitat per la UB i coordinador tècnic del del Catalan Butterfly Monitoring Scheme (cBMS) a l’Àrea de Lepidòpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquest curs forma part del projecte Anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans del qual es pot fer voluntària qualsevol persona.

Temari del curs

El curs consta de dues sessions, que es duran a terme dilluns, 27, i dimarts, 28 d’abril, de 17.30 a 19 h.

En la primera sessió s’estudiarà com són les papallones, el seu cicle vital, la seva fenologia i com es relacionen amb el medi. També quin és el rol que tenen en els ecosistemes i com a bioindicadores.

En la segona sessió es miraran en detall les espècies que hi ha a l’àrea metropolitana de Barcelona. Es parlarà de la metodologia de mostreig i es resoldran dubtes.

Què cal fer per participar-hi?

El curs és gratuït i obert a tothom. S’emetrà en directe pel canal de YouTube del CREAF. 

Les persones més interessades i que vulguin participar-hi activament, fent preguntes al professor, convé que omplin una  inscripció optar a una de les 30 places destinades a interactuar-hi activament. 

L’Observatori Metropolità de Papallones

L’Observaori Metropolità de Papallones (mBMS) és un projecte de ciència ciutadana per conèixer la biodiversitat de papallones dels parcs i platges metropolitans. El coordinen l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l‘Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).