L’abril del 2020

està sent un mes extraordinari, no només pel confinament per culpa de la covid-19, sinó també per la quantitat de pluja que ha caigut a la ciutat. Aquest mes s’ha convertit en el més plujós a Barcelona des que es tenen dades, és a dir, des del 1914. Pel que fa a Collserola també és el mes que més aigua ha caigut des que ells tenen dades, l’any 1997. L’Observatori Fabra ha quantificat 250 litres per metre quadrat i al de l’estació meteorològica del Centre d’Informació del Parc de Collserola, 230. Això, i l’acumulació de pluja dels últims dies, han provocat que s’hagi desbordat el pantà de Vallvidrera.

Afectacions Collserola carretera Tibidabo

Afectacions dels aiguats

Les afectacions són visibles en moltes parts del Parc Natural de Collserola. L’aigua ha provocat que es formin rierols amb un cabal elevat, el que ha provocat que alguns veïns hagin quedat incomunicats, com és el cas de la Finca i l’Ermita de Sant Cebrià, que ha patit una esllavissada que impedeix el pas dels vehicles. No és l’únic lloc. Al peu de les obres del nou funicular del Tibidabo, la pista forestal ha quedat força malmesa. Els vehicles petits hi poden accedir, però no els de Bombers en cas de necessitat. El problema és quan i com es podran resoldre aquestes afectacions. “Amb l’estat d’alarma en què ens trobem, les retallades que patim i els que estem treballant en el Parc, costarà temps solucionar-ho”, assegura Oriol Soler, cap de manteniment tècnic del Consorci del Parc Nataural de Collserola.

Altres afectacions

El pantà de Vallvidrera, desbordat, encara pateix les conseqüències dels aiguats, però també els voltants, amb alguna esllavissada que en dificulta l’accés. També, per exemple, la font de Can Borni. Normalment brull l’aigua, però aquest dimarts al matí, fins i tot, ho feia per sobre de la font, al costat de la canonada. També la carretera del Tibidabo n’ha quedat afectada i una esllavissada obliga a tallar-ne una part d’un carril. Són alguns dels exemples d’aquestes afectacions que caldrà que amb temps es puguin acabar resolent, però que no es podrà fer amb la celeritat requerida.