Diumenge al vespre la Lluna i Venus es van poder observar molt juntes i brillants al cel de la ciutat. Ferran Vidal les va poder gravar molt bé des de la seva finestra al barri del Congrés i els Indians.

El vespre d’aquest dilluns la Lluna anirà clarament per sobre de Venus, que seguirà brillant moltíssim, segons ens explica l’astrofísic i divulgador científic Joan Antòn Català. Si voleu gaudir-ne només caldrà mirar cap a l’oest i esperar que les nuvolades es trenquin, ja que aquest vespre i primeres hores de la nit podran ser força abundants.

Línia de satèl·lits Starlink

Potser també us vau fixar en una línia de punts il·luminats al cel de la ciutat. Eren els satèl·lits Starlink i aquest dilluns al vespre es podran tornar a veure sense necessitat de prismàtics ni cap aparell, amb el permís dels núvols que, com ja hem dit, seran abundants. En aquesta ocasió, Català explica que sortiran per l’oest, nord-oest i aniran en sentit sud, sud-oest.

Aquesta xarxa de satèl·lits està composta per prop de 12.000 satèl·lits de l’empresa SpaceX que serveixen per facilitar la connexió a internet.