escocell

Apadrinar un escocell a Barcelona és ara mateix impossible. No es pot fer el tràmit per sol·licitar la cessió d’aquest espai dels arbres perquè a la ciutat hi ha decretada la fase d’alerta per sequera. De fet, aquesta és una de les accions per reduir el consum d’aigua que s’apliquen des del mes de novembre passat.

Informació confusa a internet

La informació de cara als ciutadans, però, és confusa. A la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona en què s’informa de com cuidar els escocells i què s’ha de fer per apadrinar-ne un, no diu res sobre la suspensió temporal d’aquest tràmit. De fet, això només s’explica quan s’intenta fer la gestió a l’Oficina Virtual de Tràmits.

Tant és així, que des dels comptes de Twitter de l’Ajuntament de Barcelona es promou l’apadrinament d’escocells, però no apareix cap referència al fet que aquest tràmit està temporalment suspès.

Sense herbicides químics a les zones verdes

Fa uns anys l’Ajuntament de Barcelona va deixar de fer servir herbicides químics a les zones verdes i la via pública per deixar pas a la naturalització. A més, per donar vida a aquests espais i tenir-ne cura, va obrir la possibilitat d’apadrinar un escocell i posar-hi plantes. Per poder-ho fer, però, s’han de complir una sèrie de requisits i seguir les indicacions que figuren a la guia de plantació.