escocells formigó barcelona

Al carrer Gran de Sant Andreu hi ha tres escocells d’arbres totalment tapats per formigó. Una imatge que contrasta amb els escocells convertits en petits jardins que hi ha al mateix carrer uns metres més enllà. La imatge ha despertat la curiositat, i també, els dubtes, de molts veïns que hi passegen per la zona i que n’han estat testimonis. Per què s’han folrat aquests escocells? El motiu de posar-hi aquest tipus de panots és per evitar ensopegades amb el desnivell que hi ha entre el paviment i el terra.

Aquests panots, que tenen el nom comercial de Link Stone, són de formigó permeable, adaptable i flexible. Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquestes característiques permeten que l’aigua continuï arribant a les arrels de l’arbre o, fins i tot, permet el creixement de plantes, si és el cas.

Escocells tapats a les parades d’autobús o hospitals

Segons el consistori, aquest tipus d’escocells es posen majoritàriament als entorns de les parades d’autobús o a prop de centres per a la gent gran o centres hospitalaris per evitar caigudes accidentals.

Panots en escocells a Sant Antoni

Aquest tipus de paviment es pot trobar a diferents punts de la ciutat. Una altra ubicació és a un tram del carrer de Tamarit, on se celebra el mercat dominical de Sant Antoni. L’espai s’omple de parades i paradetes de col·leccionistes i s’hi han posat per evitar caigudes i ensopegades en aquesta ubicació tan concorreguda.