satèl·lits starlink elon musk

Has sentit a parlar dels satèl·lits Starlink d’Elon Musk? La corrua de llumetes que es poden veure aquests dies des de Barcelona corresponen a aquest grup de satèl·lits enlairats per la companyia SpaceX, propietat d’aquest empresari.

L’objectiu d’aquests elements és millorar la connectivitat a internet arreu del món, però el cert és que suposa un impediment important també per a l’observació astronòmica.

Més de 3.500 satèl·lits Starlink

Joan Anton Català, astrofísic i divulgador científic, en va parlar fa molt poc en un fil extraordinari de Twitter en què va posar els ets i uts d’aquests grups de satèl·lits, que ja sumen un total de més de 3.500.

El mateix Joan Anton Català ens explica que aquests satèl·lits només són visibles unes hores o dies després d’enlairar-se, abans no entrin en la seva òrbita definitiva (moment en què perden aquesta forma de corrua per situar-se, solitàriament, en forma de malla).

Quan es poden veure els Starlink d’Elon Musk a Barcelona?

Per saber el moment exacte en què es poden veure aquests satèl·lits circulant pel cel de casa nostra, un web permet seleccionar la ubicació per oferir els següents dies en què es podran veure, de la mateixa manera que també es pot saber amb precisió quan passarà per sobre de Barcelona l’Estació Espacial Internacional (ISS).

Foto: findtarlink.com

Aquest portal mostra com aquest mateix dimarts, a les 20 h, hi haurà una oportunitat de veure aquesta corrua de satèl·lits mirant cap a l’oest (per on es pon el sol). Aniran viatjant durant cinc minuts fins a perdre’s per l’horitzó nord-oest. D’aquí pocs dies, divendres, 17 de febrer, al vespre (19.04 h) en tindrem una altra oportunitat en un trànsit oest a est.

Es poden veure a ull nu i sense cap mena de precaució.