previsió temps Carnaval 2023

Ja ha arribat el Carnaval 2023. Va començar dijous, 16 de febrer, i durarà fins dimecres dia 22. Són dates de rues a Barcelona i de tota mena d’activitats a l’aire lliure. El temps respectarà els actes programats? Tot apunta que l’anticicló dels darrers dies continuarà ben a prop nostre i això garantirà la tranquil·litat.

Carnaval anticiclònic i amb migdies suaus

L’anticicló que fa dies que ens acompanya es mantindrà pràcticament immòbil encara unes quantes jornades més. Barcelona i Catalunya continuarà dins del seu radi d’acció, pel cap baix, fins dimarts.

Aquesta situació farà d’escut enfront de les depressions atlàntiques, que aniran circulant cap a latituds més altes sense arribar-nos a afectar. És per aquesta raó que la tranquil·litat i l’estabilitat predominaran durant el Carnaval 2023, sense gairebé cap opció de pluja. Dimecres de cendra, però, el temps començarà a canviar.

El fred anirà minvant

A mesura que vagin avançant els dies s’anirà imposant una massa d’aire menys freda. Això comportarà un augment de la temperatura, sobretot de dia, però també de nit.

A partir del cap de setmana és quan es notarà d’una manera més clara, amb moltes màximes instal·lades entre els 18 i 20 ºC. Al prelitoral deixarà d’haver-hi glaçades, llevat d’alguna raconada molt local.

Tot indica que la segona meitat del Carnaval transcorrerà amb poc fred. Caldrà roba d’abrigar a primera hora, ja que tot just som a mitjans de febrer, però ni de bon tros tanta com dies enrere.

Predicció per conjunts de precipitació i temperatura. Font: model IFS

La previsió del temps dia per dia

Cal tenir en compte que a tants dies vista el temps encara pot canviar. Això vol dir que és probable que el que expliquem per a la segona meitat del Carnaval pugui canviar a mesura que passin els dies.

  • Dissabte, 18: ambient assolellat. Migdia molt suau, amb registres de temperatura a l’entorn els 20 graus.
  • Diumenge, 19: cel serè, tot i alguns núvols alts i prims. Novament, ambient primaveral al centre del dia.
  • Dilluns 20: alguns intervals de núvols baixos a estona. Temperatura en descens lleu.
  • Dimarts 21: cel enterbolit per franges de núvols prims. Repunt de la temperatura.
  • Dimecres 22: nuvolositat variable, sense descartar alguna gotellada. Temperatura més baixa.