cau arbre escola 30 passos

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat que l’arbre que va caure aquest dijous al pati de l’Escola 30 Passos, a la Sagrera, on van resultar ferides nou persones, estava afectat per un fong. Els tècnics que han analitzat les restes de l’exemplar caigut han detectat la presència d’un fong. Aquesta patologia, però sobretot l’acció de les fortes ratxes de vent de la borrasca Ciarán, podrien explicar el trencament del tronc.

L’incident es va produir en plena sortida dels alumnes i nou persones, set de les quals infants, en van resultar ferides de diversa consideració.

L’acció d’un fong podria ser un detonant

El personal de Parcs i Jardins ha fet aquest divendres al matí una revisió de l’arbrat del perímetre del centre per avaluar-ne l’estat. També s’ha informat que es faria un informe tècnic exhaustiu per esclarir els motius que han provocat el trencament de l’arbre, tot i que les primeres investigacions apunten cap a l’acció d’un font. 

Segons Ecologia Urbana, la fractura es va produir a uns tres metres d’alçària en la zona més afectada pel fong. L’arbre que va caure era un pollancre d’uns 12 metres, que ja ha estat tallat i retirat, i l’escocell ha quedat ben buit. L’exemplar es va desplomar sobre la tanca de l’escola i va caure a l’interior del pati.

Dos arbres talats als voltants del centre

Arran de l’accident, aquest divendres al matí els tècnics de Parcs i Jardins han talat dos til·lers de gran alçària, una actuació que, segons fonts municipals, ja estava programada. També s’han podat una vintena d’exemplars situats a prop del centre.

Demanen més inspeccions als arbres en lloc de tales preventives

Els biòlegs adverteixen que el canvi climàtic comportarà un augment d’episodis de fort vent i, en conseqüència, els ajuntaments haurien d’intensificar el seguiment de tots els exemplars per detectar aquells que estan malalts i tenen risc de caiguda.