Un arbre ha caigut a l’interior del pati de l’Escola 30 Passos, al barri de la Sagrera, i ha deixat diversos ferits. A causa del vent per la borrasca Ciarán, l’arbre, que es troba en una cantonada del carrer de Berenguer de Palou, s’ha partit i ha caigut a dins d’una àrea d’esbarjo de l’entrada de l’escola, a tocar dels barracons.

Hi ha nou persones ferides de diversa consideració per la caiguda de l’arbre. Tres persones (dos adults i un menor) han estat traslladades en estat menys greu a l’hospital de Sant Pau. També hi ha dos menors en estat lleu que han estat atesos al mateix centre hospitalari, i un altre menor que ha rebut atenció a l’hospital Vall Hebron, també lleu. A banda, s’han atès “in situ” tres menors que han patit rascades, cops i contusions però cap de gravetat, segons ha pogut saber betevé.

L’incident s’ha produït en plena sortida dels nens de les aules i per això s’han viscut moments de molta tensió, tant pel fort soroll de la caiguda com per les conseqüències de la caiguda del tronc. De fet, a causa del temporal de vent, s’havia demanat a les famílies que recollissin els infants a la classe i no al pati.

Revisaran tot l’arbrat del voltant de l’escola

L’arbre que ha caigut és un pollancre d’uns 12 metres, segons ha explicat l’Ajuntament, que ha caigut per una forta ràfega de vent, que n’ha partit el tronc a uns tres metres d’altura. La regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, ha explicat que divendres, abans que obri l’escola, tècnics municipals faran una revisió de tot l’arbrat del perímetre del centre per avaluar-ne l’estat. Paral·lelament, també es farà una informe tècnic exhaustiu per esclarir els motius que han fet que l’arbre es trenqués i avaluar si l’exemplar tenia alguna patologia prèvia.

També s’han posat a disposició de l’escola els serveis d’atenció psicològica dels serveis municipals del CUESB, per ajudar les famílies que no necessitin després de l’accident.

Malmesa la tanca i una caseta de fusta

Ha quedat malmesa la tanca que separa l’escola del carrer, així com una estructura de fusta on juguen els nens. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat sis unitats del SEM, els Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

cau arbre escola 30 passos

Cau un arbre sobre una terrassa a l’avinguda de Gaudí

El temporal Ciarán també ha fet caure un altre arbre de grans dimensions a l’avinguda de Gaudí. El tronc de l’arbre, un plàtan, s’ha trencat per la meitat i bona part de l’arbre s’ha precipitat a sobre d’una terrassa amb vetllador i ha deixat ferit menys greu un menor que passava per la zona en aquell moment i algunes branques li han caigut a sobre.

Un altre arbre caigut a Viladomat

Aquest no és l’únic arbre caigut les darreres hores a Barcelona. Un altre exemplar de grans dimensions s’ha trencat i precipitat per culpa del vent al carrer de Viladomat, a l’Eixample. En aquest cas ha caigut damunt d’un taxi i ha malmès alguna moto estacionada. Segons l’Ajuntament, però, no hi ha hagut ferits.

Cauen llums de Nadal a la Gran Via

També aquest dijous han caigut llums de Nadal a la Gran Via. Arran de la borrasca Ciarán s’han despenjat damunt de la calçada i han tallat la circulació de vehicles en un carril. Segons fonts municipals, els Bombers de Barcelona s’han desplaçat fins a aquest punt. També informen que no hi ha hagut ferits.