Mentre encara s’estan notant els estralls de la borrasca Ciarán, hi ha una altra pertorbació de gran impacte en cartera que arribarà al llarg del cap de setmana. Es tracta de la borrasca Domingos, que portarà un episodi de vent i mala mar a partir de dissabte a la tarda.

De pluja gairebé no en deixarà a Barcelona

Tal com està passant aquestes darreres setmanes, l’arribada de borrasques atlàntiques profundes està portant un temps molt dinàmic, però amb ben poca pluja a Barcelona. La borrasca Domingos no serà una excepció, de manera que gairebé no caldrà fer servir el paraigua.

El pas del front càlid associat a aquesta borrasca durant la matinada de dissabte portarà força núvols, però difícilment plourà a Barcelona. A tot estirar s’escaparà alguna gota despistada.

La situació serà ben diferent al vessant sud del Pirineu occidental on, altra vegada, hi pot ploure amb alegria. En aquest sector, que serà el que rebrà més pluja de tot el país, es podrien recollir fàcilment entre 20 i 30 l/m² més. Fora d’aquí, hi haurà alguns plugims a la meitat oest.

El que té més números de portar una mica més de precipitació fora dels Pirineus és el front fred de la borrasca Domingos, que arribarà dissabte a mitja tarda. Hi haurà alguns ruixats que avançaran d’oest a est i al vespre podrien arribar a l’entorn de Barcelona. En qualsevol cas, deixaran quantitats molt minses, de menys de 2 o 3 l/m², en general.

Les ventades tornaran a ser protagonistes

El vent es començarà a reforçar a partir del migdia de dissabte a zones elevades dels Pirineus, de la Serralada Transversal, del Montseny i a les comarques de Girona, on es podran superar els 80 o 90 km/h. A Barcelona també es començarà fer notar, de moment amb ratxes de 50 o 60 km/h.

L’augment d’intensitat a Barcelona i d’extensió de l’episodi de vent arribarà entre la nit i la matinada de dissabte a diumenge. Aleshores, en moltes comarques la ventada de ponent portarà cops de més de 70 km/h, raó per la qual hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya.

Diumenge el vent continuarà bufant amb força, tot i que no serà tan intens com en les hores nocturnes. La ventada afluixarà gairebé del tot al final del dia.

L’onatge tornarà a colpejar el litoral barceloní

El fort vent comportarà un nou temporal marítim durant el cap de setmana que afectarà tota la costa catalana. L’onatge anirà a l’alça a partir de la tarda, mentre que el pic màxim serà pels volts de la mitjanit de dissabte a diumenge.

Hi haurà maregassa generalitzada. Això vol dir que les onades superaran els dos metres i mig d’alçària. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès un avís per l’estat de la mar.